Karaman’da Diş Hizmeti Hastaların Ayağına Gidiyor
04 Ocak 2024

Sağlık Bakanlığı’nın Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında hizmet alan hastalar için ağız ve diş sağlığı hizmetinde diş hekimleri, hastaneye gidemeyecek durumda olan hastaların evlerinde hizmet veriyor. Bu uygulama ile yatağa bağımlı veya yarı bağımlı hastalar, diş hekimleri tarafından evlerinde hastaneye gitmeden diş sorunlarına çözüm buluyor.

Diş hekimleri tarafından evde gerekli kontrolleri yapılan hastalara; diş çekimi, düşmüş kronların sabit yapıştırılma işlemi, hareketli protez, kırık protez tamiri, diş ilavesi, protez uyumlama ve oklüzal aşındırma gibi işlemleri için içerisinde klinikte bulunması gereken birçok ekipmanın bulunduğu araçla tedavi uygulanıyor.

Karaman’da 500’ün üzerindehastayı ziyaret ettiklerini belirten Karaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi başhekimi Yusuf Gündoğdu; Hastaların önce evde gerekli kontrollerinin ve tedavilerinin yapıldığı, detaylı işlem gerektiğinde ise, hekimin uygun gördüğü takdirde, hekim talebi üzerine ağız ve diş sağlığı merkezine sevki sağlanarak tedavisinin tamamlandığını aktardı.

• q